SCP BVBA

SANITAIR & CV PERSY BVBA

Warmtepompen

Warmtepompen

Bij nieuwbouw en totaalrenovatie, onderhevig aan de EPB normering, is een warmtepomp die warmte haalt uit de bodem vaak een interessante optie die snel terugverdiend is. Een bodemwarmtepomp is ideaal in combinatie met vloerverwarming of een ander systeem dat op lage temperatuur werkt.

Bij renovatie is een warmtepomp die de warmte uit de omgevingslucht haalt, meestal een betere oplossing. Zo'n pomp wordt vaak gekoppeld aan de bestaande centrale verwarmingsinstallatie. Ze werkt vooral in het tussenseizoen goed, als de buitentemperatuur nog vrij hoog is en de temperatuur in het CV-systeem niet al te hoog moet zijn om de woning te kunnen verwarmen.


Warmtepompboiler

Warmte die je verliest door badkamer- of keukenventilatie, kan worden opgevangen met een warmtepompboiler. De warmtepompboiler vangt de lucht met warmte op vooraleer de lucht naar buiten wordt geblazen. Hierdoor kunnen we de warmte die we altijd verliezen eerst nog aanwenden om warm water te maken. Een niet onbelangrijk detail: met een warmtepompboiler bespaar je tot 70% op je energiefactuur ten opzichte van een klassieke elektrische boiler. Reken je winst maar uit!