SCP BVBA

SANITAIR & CV PERSY BVBA

Verwarming

Gasketel

Aardgas is de meest gebruikte energiebron voor verwarming, deze brandstof biedt dan ook een aantal belangrijke voordelen:

  •  De verbranding bij een gasketel gebeurt zuinig en milieuvriendelijk.
  •  Weinig onderhoud (slechts om de 2 jaar).
  •  Je hebt geen opslagreservoir nodig.
  •  Sinds de vrijmaking van de markt ben je niet langer gebonden aan vaste prijzen maar kan je perfect diverse leveranciers met elkaar vergelijken en zo de voordeligste keuze maken.
  • Klein nadeel: Aardgas is nog steeds niet overal beschikbaar!Mazoutketel

Ondanks diverse energiebewuste alternatieven, is stookolie nog steeds erg in trek! Hoofdreden hiervoor is dat een mazoutketel nog steeds de goedkoopste oplossing is. De installatie- en onderhoudskosten liggen wel hoger dan bij een gasketel doordat er tevens een opslagreservoir dient voorzien te worden en een jaarlijks onderhoud aan de orde is. Daar staat wel tegenover dat je volledig vrij bent in keuze van stookolieleverancier en je perfect een bestelling kan afwachten tot de dagprijs interessant is! Extra voordeel: Stookolie is overal beschikbaar wat bij aardgas niet het geval is.Vloerverwarming

Bij vloerverwarming stroomt het warme water door buizen, die verwerkt zitten in de chappe en geven zo hun warmte af aan de chappe. Dit systeem bestaat voor 100% uit stralingswarmte, wat een hoger gevoel aan comfort geeft. Het resultaat? Een constante en gelijkmatige temperatuurverdeling.

Voordelen op een rijtje:

  • Vloerverwarming is bijzonder zuinig aangezien ze functioneert met een lagere temperatuur.
  • Vloerverwarming zorgt voor voelbare stralingswarmte die bij de meeste mensen aangenamer aanvoelt.
  • Minder circulatie van stof in de ruimtes.
  • Vloerverwarming neemt geen plaats in, dus niets om rekening mee te houden bij de inrichting van je woning!Radiatoren

Bij radiatoren wordt je huis verwarmd via een combinatie van straling en convectie. Het warme water stroomt door de buizen of platen die op hun beurt stralings- en convectiewarmte afgeven. Een radiator heeft een grotere waterinhoud dan ventiloconvectoren. Radiatoren zijn ook een flexibele oplossing: ze reageren snel en geven een aangename warmte af. Ze nemen wel wat plaats in. Er zijn veel mogelijkheden: horizontale radiatoren, sierradiatoren, handdoekdrogers, ... Een radiator heeft ook weinig onderhoud nodig, bestaat in alle formaten en is gemakkelijk aanpasbaar bij renovatie.Convectoren

Convectoren warmen een kamer heel snel op omdat ze convectiewarmte produceren. Dat wil zeggen dat ze de lucht opwarmen. De warme lucht stijgt, de koude lucht daalt en wordt op haar beurt opgewarmd. Daardoor is de temperatuur overal nagenoeg dezelfde.

Het grote voordeel van convectoren is dat je ze kan inbouwen. Dat is bijvoorbeeld heel handig als je grote raamoppervlakken hebt. Met putconvectoren, weggestopt in de vloer, laat je zicht en doorgang vrij, is er alleen een rooster zichtbaar en creĆ«er je een afscherming tegen de koudestraling. 

Uiteraard kan je een convector ook zichtbaar in de ruimte plaatsen, eventueel verpakt in een aangepaste omkasting. Ze hebben een kleinere waterinhoud dan radiatoren, hierdoor reageert een convector ook sneller op interne warmtewisselingen.